Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ševci 2003-04

HC HAMÉ ZLÍN

 

VEDENÍ KLUBU

Prezident: Leoš Novotný, členové představenstva: Radomír Zbožínek, Roman

Hančík, Bohumil Kožela, Stanislav Knotek, Tomáš Úlehla, Martin Janečka,

generální manažer: Zdeněk Venera, sport.manažer: Antonín Stavjaňa, výkonný

ředitel: Miroslav Michalovský, ředitel ZS: Petr Šivic

 

REALIZAČNÍ TÝM

Vedoucí mužstva: Oldřich Šolc, lékaři: Jiří Gatěk, František Zálešák, Eduard Háša,

masér: Lubomír Pálka, kustod: Miloslav Sedlák

 

TRENÉŘI

Ernest Bokroš, Jaroslav Stuchlík ml.

 

HRÁČI

Před sezónou odešli:

Ivo Pešat (ukončil kariéru), Ján Homer (Trenčín), Slavomír Hriňa (Trenčín),

Jiří Marušák (Novokuzněck-Rus.), Lukáš Galvas (K.Vary-host.), Petr Hubáček

(Vítkovice), Libor Pivko (Nashville Predators), Rastislav Lipka (Skalica), Martin

Bartek (Zvolen), Ivan Rachůnek (Č.Budějovice), Milan Ministr (Olomouc)    

 

V průběhu sezóny:

Patrik Hučko (AIK Stockholm), Pavel Zavrtálek (Prostějov, Havířov), Václav Kos

(Kometa Brno)            

 

Před sezónou přišli:

Igor Murín (Trenčín), Radim Tesařík (Jaroslavl-Rus.), Patrik Hučko

(Nižněkamsk-Rus.), David Nosek (Třinec), Petr Leška (Sparta), Jaroslav Balaštík (z

host.v Hameenlinně-Fin.), Peter Barinka (Trenčín), Erik Weissmann (Zvolen), Martin

Čech st.(z host.v Havířově), Pavel Zavrtálek (Přerov jun.) 

 

V průběhu sezóny:

Martin Altrichter (Znojmo), Lubomír Vosátko (Opava), Jan Dlouhý (Kladno), Miroslav

Hlinka (Dynamo Moskva), Tomáš Kapusta (Long Beach Ice Dogs-WCHL), Tomáš

Kárný (Olomouc),  Michal Šafařík (Olomouc-host.-1 zápas), Tomáš Vlček (Prostějov-

host.- 4 zápasy), Marek Dubec (Vsetín-host.- 5 zápasů), Tomáš Demel (Vsetín-host.

-1 zápas).          

 

SOUPISKA

Brankáři: Igor Murín, Martin Altrichter, Petr Tuček

 

Obránci: Martin Hamrlík, Radim Tesařík, Miroslav Blaťák, Petr Macholda, Pavel

Zubíček, David Nosek, Patrik Hučko, Pavel Zavrtálek, Lubomír Vosátko,

Michal Šafařík, Tomáš Kudělka, Tomáš Vlček, Jan Dlouhý

 

Útočníci: Petr Leška ml., Jaroslav Balaštík, Peter Barinka, Ondřej Veselý, Rostislav

Vlach, Martin Jenáček, Erik Weissmann, Miroslav Okál, Petr Mokrejš, Martin Čech

st., Martin Záhorovský, Miroslav Hlinka, Tomáš Kárný, Stanislav Balán, Michal

Pšurný, Marek Dubec, Martin Stejskal, Tomáš Demel, Václav Kos, Marek Zagrapan,

Martin Čech ml., Tomáš Kapusta, Roman Pšurný

 

 

Po loňské nepovedené sezóně bylo co napravovat. A tak to, že vedení vytyčilo pro tu začínající jako jasný cíl postup do play-off, nebylo žádným překvapením. Na manažerských pozicích se po Bohumilu Koželovi objevila bývalá trenérská dvojice Venera-Stavjaňa. A rozhodli se vsadit na „slovenskou kartu“. Trenérem byl jmenován Ernest Bokroš, který si u „sousedů“ získal slušné renomé, ovšem v Česku ho čekala premiéra. Asistentem se stal Jaroslav Stuchlík mladší, který tak u „Ševců“ mohl navázat na svého otce.

Ještě stručně k odchodům. Největší ztrátou byly odchody Marušáka a Pivka. Jiří Marušák po loňské epizodě ve Finsku ( ozdobené však titulem mistra ligy) zamířil tentokrát do Ruska. Libor Pivko se rozhodl zkusit prorazit do NHL. Ivan Rachůnek se nedohodl na smlouvě a odešel do Č.Budějovic. Zlín opustil také Milan Ministr.

Trenér Bokroš vsadil na své krajany. Jako brankářská jednička přišel do Zlína Igor Murín s tím, že se pokusí napravit nevalnou pověst slovenských gólmanů v Česku.A je pravda, že mu fanoušci zpočátku moc nevěřili. Dalšími posilami ze Slovenska se stali útočníci Barinka a Weissmann. Diváci se těšili také na Petra Lešku, který se po ročním angažmá ve Spartě vrátil domů. Posilami do obrany byli „cestovatel“ Radim Tesařík a David Nosek. A na závěr: přišel a zase odešel Patrik Hučko…

Jeden důležitý moment se odehrál v přípravných zápasech. Zranil se Igor Murín, a vedení nechtělo tentokrát ponechat nic náhodě, a tak narychlo angažovalo Martina Altrichtra. Jak vydařený počin to byl se ukázalo až později…   

Zlín začíná sezónu doma proti Č.Budějovicím. Vyhrává 5:3 a rozjíždí se k výborným výkonům i výsledkům. Brzy dává zapomenout na loňský výpadek. Propracovaný (hlavně co se týká obrany) systém trenéra Bokroše slaví úspěchy. V brance se daří Altrichtrovi, a když se uzdraví Murín, není o nic horší. Naopak, „Ičo“ chytá výborně a dává zapomenout na pověst o slabých slovenských gólmanech.

Po prohře ve 2.kole v Pardubicích 2:4 „Ševci“ osmkrát po sobě neprohrají a po roční pauze znovu atakují čelo tabulky! Potom je postihne menší výpadek, když na Spartě prohrávají 4:10. Nato ještě prohrají doma s Litvínovem 1:2 v prodl. Ale to už se odrážejí k vítězné šňůře. Poráží doma Plzeň 3:0, K.Vary 4:0 a sérii tří zápasů bez inkasované branky korunují výhrou nad Kladnem 10:0! Návdavkem ještě porazí Spartu 3:1

. Jak už to bývá ani tentokrát se zlínským nevyhne krize, kterou odstartuje hloupá domácí prohra se Vsetínem 0:1. Následuje pět zápasů bez vítězství. Po tom pátém (doma s Vítkovicemi 3:4) už se pomalu začíná objevovat nervozita. Vítězstvím v Karlových Varech 3:2 se však „Ševci“znovu chytnou. Porazí doma Znojmo rovněž 3:2 a od té doby už doma neztratí ani bod.

 Koncem ledna už začínají myslet na play-off a snaží se tým posílit. Do obrany přichází Dlouhý a Vosátko, do útoku slovenský reprezentant Miroslav Hlinka, který zahájil letošní sezónu v Rusku. A také zkušený Tomáš Kapusta, který se vrátil ze zámoří a už v podstatě ukončil kariéru, ale nakonec si ještě za „Ševce“ zahrál. V závěru soutěže bodují „Ševci“ občas i venku, ale doma, to je opravdu fantazie. V posledních osmi domácích zápasech inkasuje Zlín pouhé dvě branky!

Určitě stojí za to si tuto sérii připomenout: Litvínov 3:0, Pardubice 6:1 (!), Liberec 3:0, Plzeň 5:0, K.Vary 4:0, Kladno 5:0, Sparta 1:0 a v posledním kole Vsetín 3:1.

V tabulce obsadil Zlín „oblíbené“ 2.místo za suverénními Pardubicemi, tři body před Spartou a osm před Slavií.

Martin Altrichter měl výborné výsledky – 92 % úspěšnost a dva zápasy s nulou na kontě. Ovšem Igor Murín zvláště díky vynikajícímu finiši doslova oslnil – 94 % úspěšnost, průměr gólů na zápas menší než 2 a celkem 9 (!) utkání bez obdržené branky. V obraně tradičně zářil Martin Hamrlík, kterému se dařilo hlavně v přesilovkách. Celkem zaznamenal 37 bodů (11+26), a vyhrál hodnocení obránců celé extraligy. Ostatní zadáci byli hodně vyrovnaní a možná právě to byla zlínská devíza. Blaťák už byl stabilní oporou a dobře si vedli také Nosek a Tesařík. Největším překvapením byl zřejmě Petr Macholda.

V útoku se výborně sehrála řada Balaštík-Leška-Veselý. Petr Leška získal 57 bodů (14+43) a v hodnocení celé extraligy obsadil druhé místo za Beránkem ze Slavie. Jaroslav Balaštík se stal s 29 brankami nejlepším střelcem extraligy. Celkem zaznamenal 47 bodů (29+18). Výbornou sezónu měl slovenský rychlík Peter Barinka – 35 bodů (19+16).

Velice důležité bylo také to, že tentokrát měli „Ševci“ k dispozici dostatek hráčů, kteří mohli naskočit do play-off.

Tak tedy začíná boj o titul a s ním hody pro fanoušky. Před sezónou jsme „Ševcům“ moc nevěřili a oni dokázali všechny překvapit. Dočkáme se v play-off pokračování?

Prvním soupeřem Zlína je Třinec. „Ševci“ začínají doma a první zápas je celkem pohodový. Domácím se daří hlavně v přesilovkách. Po první třetině vedou 3:0 a je rozhodnuto. Konečný výsledek je 4:1 a zajímavostí je, že všechny góly Zlína dávali obránci. Ten poslední Martin Hamrlík z trestného střílení svým typickým „obloukovým nájezdem“. Ve druhém zápase je ale všechno jinak, domácí nehrají dobře a Třinec zaslouženě vyhrává 3:1. To je trochu komplikace. Ještě horší je to ovšem v Třinci. V zápase č.3 dává Polanský v polovině zápasu vedoucí branku domácích a ti se pak až do konce zápasu brání. „Ševci“ se nedokážou prosadit a prohrávají zápas 0:1. A mohlo být ještě hůř. Ve čtvrtém zápase už je Zlín o něco lepší, jenže Třinec dal zase o gól víc a od poloviny zápasu vede, tentokrát 2:1. A pak přichází jeden z klíčových momentů sezóny, okamžik, který se zapíše do historie zlínského hokeje. Pár vteřin před koncem Zlín stále prohrává 1:2. Už to vypadá, že je s ním ámen. Hraje sice přesilovku a nasazuje i power-play, ale konec zápasu se kvapem blíží. Patnáct vteřin před koncem vyhazují domácí do středního pásma. „Ševci“ se však zmocňují puku a po dvou rychlých přihrávkách ho dostává Balaštík. Neváhá a rychle pálí na branku…Góóól! Vyrovnáno na 2:2 pouhé tři vteřiny před koncem!!! Zlín potom rozhoduje zápas v nájezdech, když vítěznou branku dává Leška. „Ševci“vítězí 3:2 v zápase, který už se zdál být nadobro ztracen…

Boj pokračuje ve Zlíně a zápas je plný šarvátek. Polanský sprostě fauluje Balaštíka a ani ostatní nehrají v rukavičkách. Hodně branek padá z následných přesilovek. Domácí vedou 2:0 brankami Lešky, ale dovolí Třinci vyrovnat. Ale „Ševci“ tentokrát zápas zvládnou. Petr Leška dává v tomto utkání svůj třetí gól, který je nakonec vítězný. V poslední třetině už hosté rezignují a Zlín vítězí nakonec 8:3 v zápase, který se sice nevyvíjel jednoznačně, ale ve kterém byli domácí přece jenom lepší. Věříme, že v Třinci už se rozhodne. Jenže domácí to ještě nebalí a dokáží vyválčit po sedmdesáti minutách bezgólovou remízu. A opět se rozhoduje v nájezdech. Hamrlík je znovu úspěšný, ale to je ze zlínské strany všechno. Třinec skóruje dvakrát, vítěznou branku dává opět Polanský. Domácí srovnávají sérii na 3:3. Rozhodne se ve Zlíně. Popáté v historii čeká „Ševce“ tento zápas buď-anebo. Z toho počtvrté doma. Fanoušci jsou trochu zklamaní, protože čekali, že to půjde snadněji. Ale Třinec klade tuhý odpor a zvláště jeho brankář Vojtek podává doslova životní výkony. Ovšem zlínský stadión je vyprodaný a atmosféra parádní. I když se doteď moc nedařilo, stačí vyhrát tento zápas a „jsme tam“. Určitě stojí za to dneska „Ševce“ povzbudit. Hosté už se teď nijak nerozpakují vsadit všechno na obranu. Doslova se zakopou na vlastní polovině. Snad jedinou šancí budou přesilovky. A opravdu tomu tak je. Minutu před koncem druhé třetiny dostává puk na modré hrdina této série Martin Hamrlík. Střílí, nebo snad nahazuje na branku a nevypadá to nijak zvlášť nebezpečně. Puk však pomaličku klouže za záda brankáře Vojtka. Diváci se ani příliš neradují, protože neví, jestli puk skončil za čárou. Rozhodčí však ukazuje do branky a stadión se probudí. Góóól! Konečně tam padl! Teď už v postup věří takových 99 procent fanoušků. Třinec to ještě zkouší, ale už mu chybějí síly. Při jejich power-play pečetí do prázdné branky Balaštík. Postupujeme do semifinále! A soupeřem bude Plzeň, která naprosto nečekaně vyřadila suverénní Pardubice. Začínáme doufat v úspěch…   

Plzeň hraje dobrý hokej a v brance má Romana Málka. Ale favoritem jsou „Ševci“!V prvním zápase ve Zlíně se to potvrzuje. Navíc plzeňští jsou po vyřazení Pardubic trochu „namistrovaní“. Vostřák dává první branku a „Škodovka“ je na koni. Ale ne nadlouho. Zlínští ještě v první třetině výsledek otáčí. A ve druhé už Plzeň evidentně přehrávají. Barinka a Okál dávají po dvou brankách a „Ševci“ vítězí 7:2. V dalším zápase se hosté vrátí k poctivému hokeji a najednou je všechno jinak. Zápas je naprosto vyrovnaný. Oba týmy se vystřídají ve vedení a po dvou třetinách je to 2:2. Sedm minut před koncem třetí části je Plzeň potrestána za špatné střídání. V přesilovce skóruje Hamrlík a všichni už věří ve výhru. Jenže tři minuty před koncem je vyrovnáno. Vostřák nenápadnou střelou překonává Murína. 3:3 a prodlužuje se. Jako bychom si těch prodloužení neužili dost s Třincem. Zlín má dokonce další přesilovku, ale Málek plzeňské drží. A pak přijde zase chvíle „zachránce“ Balaštíka. Opět je to on, kdo dává klíčový gól. V momentě, kdy už všichni začínají přemýšlet o nájezdech, překonává Málka. 4:3 pro „Ševce“. Ale tušíme, že se sem série ještě vrátí, Plzeň se jen tak snadno nevzdá.

 V Plzni před výborným publikem Zlín dvakrát vede, když druhou branku dává Leška po oblíbeném objetí branky. Domácí však ještě ve druhé třetině dokážou zápas otočit. Vítězný gól padne po ráně od modré čáry. Jeho autorem je obránce Jelínek. Potom už plzeňští převážně brání a „Ševci“ se ani přes velkou snahu neprosadí. Plzeň vyhrává 3:2.

V dalším zápase už se začíná ukazovat herní převaha Zlína. Vede po první třetině gólem Barinky. Zřejmě rozhodujícím momentem je začátek druhé části, kdy hrají plzeňští přesilovku 5:3. Nastřelují však jenom tyčku. Od té doby už jsou „Ševci“ lepší. Ve třetí třetině skórují Barinka a Leška. Zlín vítězí 3:0 a má velkou šanci doma sérii ukončit.

Tentokrát už fanoušci skoro bezmezně věří v postup. Od začátku skandují: „Finále, finále!“ Naději přiživí Balaštík a po první třetině je to 1:0. Potom však divákům trochu zatrne. Na začátku druhé části nejlepší plzeňský hráč Josef Straka vyrovnává. Krátce poté se ve středním pásmu sráží hostující Matějovský s Vlachem. Těžko říct, jestli to byl faul. Každopádně Rosťa Vlach zůstává chvíli ležet na ledě poté se zvedá s krvavým obličejem. Za doprovodu hráčů odjíždí otřesený do kabiny a zápas pro něho končí. Matějovský dostává trest 5 minut plus do konce zápasu. Nese to špatně a mlátí hokejkou do mantinelu. Zlín hraje přesilovku a moc se mu nedaří. Pak přichází „dáreček“, když je za posunutí branky vyloučen další Plzeňák. Dvě minuty 5:3, to už je slušná šance. „Ševci“ obléhají Málkovu klec, ale ten dlouho odolává. Až těsně před koncem přesilovky vypálí Hamrlík – a puk je konečně v síti! Brzy nato je vyloučen na pět minut Jenáček. Plzeň však dlouho přesilovku nehraje. Málek trošičku ztratí nervy, „narempluje“ projíždějícího Lešku a dostává dvě minuty.

 Teď ještě malá „odbočka“. Zápasy play-off už třetí sezónu pískají dva hlavní rozhodčí. A někdy je třeba říct: „Naštěstí“. Téměř domácí rozhodčí Svoboda pískal poslední zápas v kariéře a bylo vidět, že svým krajanům hodně straní. Jeho kolega Kolísek to „zachraňoval“ tím, že většinu vyloučení kompenzoval. Tak to měli pěkně rozdělené: Svoboda vylučoval Plzeňáky, Kolísek Zlíňáky…Ale tohle naštěstí zápas nerozhodlo.    

 Po dvou třetinách tedy vedou domácí 2:1. Na začátku třetí části dostává přihrávku do sóla Ondřej Veselý – a překonává Málka potřetí! Plzeň ještě dokáže snížit a poté hraje přesilovku. Ovšem už se jí moc nedaří. Při power-play hostů se k puku dostává Blaťák a pouhou jednu vteřinu před koncem ho posílá do prázdné plzeňské branky. Jsme ve finále!!!    

Plzeň byla těžkým soupeřem, ale Zlín byl přece jenom lepší. Nejenom v tomto zápase, který vyhrál 4:2. ( a celou sérii 4:1).

Stadión jásá a probíhá „děkovačka“. Jsme ve finále a soupeřem bude Slavia, „namlsaná“ loňským titulem. Že by to tentokrát opravdu vyšlo…?

Na zimní stadiónu Luďka Čajky začíná třetí zlínské finále v historii. Přijíždí Slavia s Fraňkem v brance, Kučerou v obraně, Beránkem v útoku a s koučem Růžičkou na střídačce.

Přestože oba kouči před zápasem tvrdili, že mají hráči sil dost, působí mužstva přece jenom trochu unaveným dojmem. První branku dává Slavia, ale Leška brzy vyrovnává. Potom se hraje docela opatrně. Až do poloviny zápasu, kdy dostává puk na modré Erik Weissmann, který v sezóně moc branek nedal. Tentokrát ovšem trefuje skvěle a doslova „vymetá pavučinu“ ve Fraňkově brance. „Ševci“ vedou 2:1! Potom se však příliš brzo stahují do obrany. Ve třetí části tlak Slavie narůstá. Běží 54.minuta, když po pravém křídle projíždí obránce Graňák a od zadního mantinelu přihrává před branku. Tam už je připravený Tomica a je vyrovnáno na 2:2. Zápas se prodlužuje a Zlín se dopouští velké chyby při střídání. „Ševci“ dostávají dvouminutový trest a Slavia staví přesilovkovou formaci. Ve 3.minutě prodloužení střílí od modré Novák – a je hotovo. Slavia vyhrává první zápas 3:2. A to je komplikace. Příště už „Ševci“, chtějí-li pomýšlet na titul, musí vyhrát.

Druhý zápas je na události podstatně bohatší. Tentokrát vede Zlín od 15.minuty brankou Blaťáka z přesilovky. V 18.minutě hraje přesilovku pro změnu Slavia, Kopecký tečuje před brankou a je to 1:1. Chvilku nato přichází hrubá chyba obránce Dlouhého, který nastoupil místo zraněného Macholdy. Zlínský bek doslova „namaže“ puk slávistickému Ivanovi. A jeho střela propadá Murínovi do branky! Máme pocit, že se to dalo chytat. Vysvětlení však přichází později. Po první třetině prohrává Zlín 1:2. Po přestávce se objevuje v brance domácích Martin Altrichter. Igor Murín má zraněný prst, proto ten zvláštní zákrok. To ovšem ještě „Alťák“ netuší, že se stane velkým hrdinou celé série. Do obrany naskakuje Vosátko, a také ten si vede docela dobře. Druhá třetina se domácím moc nepovede. Nějaké šance mají, ale „gólovky“ to zrovna nejsou. Po dvou třetinách stále prohrávají a ani na začátku třetí to nevypadá dobře. Diváci už začínají propadat pesimismu. Za sebou slyším: „To snad není možné. To opravdu prohrajeme takovým blbým gólem toho …Ivana?“ Běží 50.minuta a pořád se nic zvláštního neděje. Někteří jedinci snad začínají dokonce podřimovat…

A  pak to přijde. U levého mantinelu se dostává k puku Martin Čech, který naskočil na své první, maximálně druhé střídání. Posílá puk na branku – a ještě zlomek vteřiny se nic neděje. Chvilku to „rozespalým“ divákům trvá, než si uvědomí, co se vlastně stalo. Ale potom stadión doslova vybuchne. Góóóól! Šťastný střelec poté objíždí plynule branku a vyskakuje na pravý mantinel. Probuzení diváci by ho nejradši vtáhli do hlediště. Vyrovnáno 2:2. Tomu se říká životní gól! Do konce třetí třetiny už se nic zajímavého nestane. Zase se prodlužuje!

Ale jestliže zatím zápas neměl kdovíjaké tempo, tak teď je to „šrumec“. Hned v první minutě obchází Barinka slávistického obránce a řítí se sám na Fraňka a- gól to není. Hráči v sobě zřejmě objevují zbytky sil a létají od branky k brance. Teď je tu znovu Barinka, obchází slávistického obránce…ne, to není „replay“…jede sám na Fraňka a – góóóóól! Vyhráváme 3:2, naděje na titul žije!!! Ale byla to fuška, pro hráče i pro diváky. A protože je to na zápasy 1:1, je jasné, že ve Zlíně ještě minimálně jeden hokej uvidíme.

 Další dva zápasy se hrají v Praze ve zbrusu nové Sazka Aréně. Dodnes si myslím, že to byla velká chyba Slavie, vzdát se svého „kotle“ v Edenu a odehrát finále v podstatě na cizím stadiónu. Ale na druhou stranu mohlo přijít na hokej 14 000 diváků. A zlínským tato změna určitě nevadila…Hokej je ovšem zase tak nějak syrový, asi jako ovzduší v nové „aréně“.

Dvě třetiny se hraje bez branek. „Padat“ to začne až ve třetí části. První se raduje Zlín. Ve 49.minutě Rosťa Vlach tečuje puk před brankou a „Ševci“ vedou. Ale jenom tři minuty. Za Slavii vyrovnává Beránek. Rozhodující branka padne v 55.minutě. Slávista Kuntoš zastavuje nedovoleně ujíždějícího Lešku a dostává dvě minuty. V přesilovce pálí Hamrlík- a je to 2:1 pro Zlín. Do konce zápasu už gól nepadne. Po závěrečné siréně předvádí brankář Altrichter zlínským fanouškům, kterých je v Praze docela hodně, své gymnastické kreace. Ti jsou „v laufu“ a věří, že Zlín zítra vyhraje znovu.

Další zápas je hodně podobný předešlému. Možná je ještě opatrnější. Útočit by měla spíš Slavia, ale žádné ofenzivní hody to z její strany nejsou. Zase se hraje dvě třetiny bez gólu. Rozhodující minuta je tentokrát čtyřicátá třetí. Ondřej Veselý pálí na branku, střela však skončí mimo a odráží se od zadního mantinelu zpět před Fraňkovu klec. Ondra je ale ve správný čas na správném místě a napodruhé už míří přesně. „Ševci“ vedou 1:0. Slavia hraje ještě v závěru přesilovku a v úplném finiši power-play. Ale brankář Altrichter už svou branku uhájí. Zlín vítězí 1:0 a domů jede za nadějného stavu 3:1 na zápasy. Ještě vyhrát jeden zápas a…

Je zelený čtvrtek, 8.dubna 2004. Že je zlínský zimní stadión vyprodaný snad není třeba zdůrazňovat. Oficiálně 7650 diváků, ale myslím, že jich tu bude víc. Je to opravdu kotel, záplava žlutých šál. Prý se rozdávaly před stadiónem. Ale to jsem si opravdu nevšiml. A to jsem se díval radši dvakrát…Naštěstí mám (poprvé s sebou) vlastní, žlutomodrou. Kdy jindy bych si ji měl vzít, když ne teď. Že by „Ševci“ opravdu vyhráli titul? A v domácím prostředí k tomu…?

Zápas zahajuje Zlín aktivně, ale brzy začíná přebírat taktovku Slavia. V 16.minutě střílí její útočník Klepiš první gól zápasu. Ale fanoušci nejsou nijak zmražení, věří, že „Ševci“ dokáží zápas otočit. Jenže Slavia je lepší i ve druhé třetině. Nejvíc divákům zatrne po šanci Nováka, který trefuje tyčku Altrichtrovy branky. I po čtyřiceti minutách je to 0:1. Nadšení začíná pomaličku opadat. Navíc Slavia ještě bude na začátku třetí třetiny dohrávat přesilovku…

Jenže je tady zlínský „zachránce“ Balaštík. Ve vlastním oslabení překvapuje slávistickou obranu i Fraňka a vyrovnává na 1:1! Ufff, to nám spadl kámen ze srdce! Další dárek přichází od rozhodčích. Vyloučení jsou Kuntoš a Beránek. Zlín bude hrát přesilovku 5:3! První pětka už „nasázela“ v podobných situacích spoustu branek, tak snad…Běží 43.minuta. „Ševci“ se usazují před brankou Slavie. Puk má na hokejce Leška. Všichni čekají, že bude nahrávat, jenže on „vypouští“ kotouč přímo na branku. Góóóóól! Snad budeme opravdu mistry!

Ve 47.minutě nahrává Zubíček Jenáčkovi – a je to 3:1! Oba hráči se drží kolem ramen a „triumfálně“ bruslí na střídačku. Tohle už přece nepustíme! Slavia ještě bojuje a není úplně bez šance. Altrichter odolává. Franěk odjíždí na střídačku a Slávisté zkouší power-play. Ale teď už je to spíš vabank. Puk získává zkušený Vlach a může sám zakončit do prázdné branky. Nahrává však do „tutové“ šance Balaštíkovi – 4:1!

Stadión tone v euforii. Žluté šály (i ty žlutomodré!) vlají, létají konfety. „Mistři, mistři!“

Je dobojováno. Konečně titul! Po těch dlouhých letech konečně. A navíc v sezóně, kdy jsme tomu moc nevěřili. Pánové Kožela a Gut předávají mistrovský pohár přešťastnému kapitánovi Okálovi. Ten si ho zasloužil snad nejvíc. Celý mančaft se fotí s pohárem (Macholda bude navždy zvěčněn s víkem na hlavě). Děkují hráči, děkují diváci. Jistě bude následovat ještě spousta oslav, sponzorských a jiných. Ale ten nejkrásnější okamžik sportovního vítězství se odehrál právě teď.

P.S.: Jaroslav Balaštík a Petr Leška s 18 body (oba 9+9) vyhráli kanadské bodování play-off.

Martin Altrichter dosáhl těžko překonatelného průměru 0,72 gólu na zápas a úspěšnosti zákroků 98,14 %. V bodovém hodnocení plus-mínus se na prvních šesti místech umístili jenom zlínští hráči.

V anketách po skončení extraligy byl nejlepším brankářem vyhlášen Igor Murín, nejlepším obráncem Martin Hamrlík, nejlepším střelcem Jaroslav Balaštík, nejlepším trenérem Ernest Bokroš a nejlepším hráčem play-off Martin Altrichter.

Mistrovský titul vybojovali hráči: Igor Murín, Martin Altrichter, Martin Hamrlík, Radim Tesařík, Miroslav Blaťák, Petr Macholda, Pavel Zubíček, David Nosek, Lubomír Vosátko, Jan Dlouhý, Petr Leška ml., Jaroslav Balaštík, Peter Barinka, Ondřej Veselý, Rostislav Vlach, Martin Jenáček, Erik Weissmann, Miroslav Okál, Petr Mokrejš, Martin Čech st., Martin Záhorovský, Miroslav Hlinka, Tomáš Kárný a Tomáš Kapusta. Trenéři Ernest Bokroš a Jaroslav Stuchlík ml.

Tak skončila nejúspěšnější sezóna v historii zlínského hokeje.

 

Výsledky 2003/04

 

Tabulka 2003/04

 

Kanadské bodování 2003/04 (1.část)

 

Kanadské bodování 2003/04 (2.část)

 

Kanadské bodování 2003/04 (Play-off)

 

Play-off 2004´

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář